Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left
25. apríla 2016

Kolmé madlá do plochy výplne

Kolmé madlá do plochy výplne

Vchodové dvere s HPL dvernou výplňou GAVA 913a

V súčasnej dobe pri vchodových dverách rastie trend používania madiel. Dvere s madlami pôsobia už na prvý dojem honosnejšie a stávajú sa tak reprezentatívnejším kúskom majiteľa. Ich využitie je jednak estetické a tiež poskytujú vyšší komfort pri obsluhe dverí. Polohu madla je možné prispôsobiť konkrétnym potrebám či predstavám zákazníka. Dverné madlá možno využiť na vchodové dvere rodinných domov, bytových domov, kancelárií, polyfunkčných objektov atď.

V skladovej ponuke našej spoločnosti GAVAplast sa nachádzajú nielen obľúbené madlá s kruhovým prierezom ale i madlá „hranaté“ či už so štvorcovým alebo obdĺžnikovým prierezom. Produkty sú dostupné vo viacerých dĺžkových rozmeroch. Madlá sú vyhotovené z nerezového materiálu, v povrchovej úprave nerez brúsený matný.

Madlá sú dostupné v dvoch variantoch –vyosenej (šikmé nožičky) a kolmej (rovné nožičky). Vyosené madlá sú určené pre štandardnú montáž na dverné krídlo. Kolmé madlá sú určené len pre montáž na plochu dvernej výplne (už pri jej výrobe), nie je možné ich montovať na krídlo dverí. Madlá v krídle dverí bývajú uchytené do oceľovej výstuže, ktorej hrúbka je štandardne 2-3 mm. Madlá v ploche dvernej výplne uchytávame do oceľovej matice M8 x 20 mm, pôsobiace sily sa prenášajú z matice na oceľovú platňu hrúbky 3mm. Táto oceľová platňa je navrhnutá pre každý dizajn dvernej výplne zvlášť tak, aby sa neprenášali sily do skla v dvernej výplni, ale roznášali sa na veľkú plochu dvernej výplne a následne do profilu krídla.

Detailný pohľad na kolmé madlo H2

Kolmé madlá majú v porovnaní s vyosenými viacero výhod:

  • pri kolmých madlách odpadá diagonálne namáhanie kotviacich bodov- madlo je teda pevnejšie a tak odolnejšie voči vykývaniu
  • v okolí zámkovej vložky sa nachádza väčší priestor pre ruky, čo umožňuje majiteľovi pohodlnejšie odomykanie dverí
  • použitím madla osadeného na dvernej výplni umocňujeme dizajn dvernej výplne


Technické požiadavky pre madlá v ploche výplne:

-hrúbka výplne musí byť od 36 mm a viac
-potrebná výstuha pod madlo v jadre výplne (výstuhu je potrebné objednať spolu s výplňou, jej dodatočné osadenie nie je možné)
-musia byť dodržané podmienky osadenia madla: vzdialenosť od okraja dvernej výplne minimálne 75mm, vzdialenosť od okraja skla minimálne 100mm (definitívne upresní technická príprava výroby)

Typ kolmého madla a jeho polohu (vrátane natočenia) je možné zadávať aj v programe GAVAdesigner.